Pokrmy z Ryb  

PSTRUZI VE SLANINĚ 

Potřebujeme:

4 kuchyňsky upravené pstruhy,citronovou šťávu,plátky anglické slaniny,asi 50g másla,česnek,sůl,pepř.

Postup:

Pstruhy potřeme i v břišní dutině citronovou šťávou a necháme asi 20 minut v chladnu odležet.Rozehřejte gril.Rozšlehejte změklé máslo s prolisovaným česnekem,solí a pepřem.Ryby otřete od šťávy,jejich vnitřek vytřete česnekovým máslem a každou obalte několika plátky anglické slaniny.Grilujeme z každé strany asi 7-8 minut,během grilování občas potřeme máslem.Podáváme se zeleninovým salátem a bílým pečivem.

:-)))

 

RYBÍ RAŽNIČI NA GRILU

Potřebujeme:

1 vykoštěný platýz(asi 650g),200g cukety,asi 8 plátků parmské šunky,petržel,olej,sůl,pepř,může být i 1 čerstvá paprika.

Postup:

Plátky šunky nakrájíme na stejně velké proužky,rybu naporcujeme na kousky.Každý kousek obalíme šunkou,pak kousky obalené ryby navlékneme na jehly,osolíme,opepříme,potřeme olejem a asi 7 minut grilujeme.Mezitím v oleji osmažíme na kostičky nakrájenou cuketu,přidáme sůl,pepř a nasekanou petrželku.Na talíř servírujeme zeleninu a navrch položíme rožně s rybou.Podáváme okamžitě-teplé.

MMŇŇAMM :-))

 

PEČENÁ TRESKA SE ZELENINOU

Potřebujeme:

600g tresčího filé,400g brambor,400g mrkve,500g pórku,sůl,2 lžíce citronové šťávy,pepř,1/4 litru kuřecího vývaru,1/4 litru mléka,1/2 kelímku(asi 100g)smetany na šlehání,4 lžíce hořčice,2-3 lžíce solamylu,špetka cukru,asi 2 lžíce oleje.

Postup:

Brambory dáme do vroucí vody a asi 20 minut vaříme.Mrkev a pórek očistíme,pórek nakrájíme na kolečka a mrkev na nudličky.Mrkev pak vaříme 10 minut v osolené vodě,po 5 minutách přidáme i pórek.Brambory slijeme,oloupeme a necháme zchladnout.Opláchneme filé,rozkrájíme na porce,pokapeme citronem,nasolíme a opepříme.Smícháme vývar,mléko,smetanu i hořčici a přivedeme k varu.Solamyl rozmícháme s troškou vody a omáčku zahustíme.Dochutíme solí,pepřem a cukrem.Brambory rozkrájíme na plátky.Rozpálíme olej a plátky brambor na něm opečeme.Do nákypové formy dáme vrstvy zeleniny,filé a brambor,zalijeme omáčkou a v předehřáté troubě(asi 200°C) zhruba 25 minut zapékáme.

:-))))

 

RYBÍ ZÁVITKY

Potřebujeme:

Ryba (platýz,halibut-podélný plátek bez kostí),100g slaniny,100g 30% eidamu,hořčice,pórek,sladká smetana,200ml bílého vína,rybí koření,citron,párátka.

Postup:

Den předem naložíme plátky ryby do rybího koření a zakapeme citronem.Při samotné přípravě rybu pomažeme hořčicí,poklademe slaninou a plátkem sýra.Srolujeme a propíchneme párátkem.Do zapékací mísy naklademe osmahlý pórek a na něj rybí závitky.V závěru přelijeme bílým vínem,smetanou a pečeme asi 20 minut.

:-))))

 

KAPR S ČESNEKEM

Potřebujeme:

4 větší porce kapra,citronová šťáva,máslo,3-4 stroužky česneku,sůl,mouka na obalení,olej,petrželka.

Postup:

Porce kapra omyjeme,osušíme a osolíme,dobře potřeme prolisovaným česnekem a pokapeme olejem.Dáme do chladu odležet asi tak na dvě hodinky.Potom porce kapra obalíme hladkou moukou a pečeme na oleji dozlatova.Kapra podáváme s vločkami másla,pokapaného citronem a posypaného nadrobno nakrájenou petrželkou.Jako příloha jsou vhodné brambory.

DOBRÉ CHUTNÁNÍ

 

PSTRUH S BYLINKOVOU NÁDIVKOU

Potřebujeme:

4 menší pstruzi,2 vejce,2 žemle,1dl mléka,hrstka bylinek(na rybičky),1 lžička vegety,1 lžička mleté nepálivé papriky,bílý mletý pepř,sůl,plátky citronu,olej.

Postup:

Rybičky vykucháme,omyjeme a osolíme,po chvilce znovu omyjeme a celé lehce nasolíme.Připravíme si nádivku z nakrájené žemle,mléka,žloutků a tuhého sněhu z bílků,bylinek,soli,vegety a koření.Pstruhy naplníme nádivkou,zašijeme nití a položíme do rozpáleného oleje.Po každé straně pečeme asi 10 minut.Podáváme s vařeným bramborem.

Po prvním nasolení ještě seškrábneme tupou stranou nože z rybičky šlem,znovu omyjeme a lehce osolíme.

          Do nádivky můžeme přidat i pokrájenou anglickou slaninu a trošku bílého vína.

DOBROU CHUŤ :-))))